ONTSPANNINGSMASSAGE

Een ontspanningsmassage heeft als hoofddoel het lichaam en geest in ontspanning brengen. Even los van alles wat 'moet' en het is een moment voor jezelf. Buiten ontspannen heeft het ontvangen van een ontspanningsmassage meer positieve uitwerkingen op het lichaam. Zo kan het bijdragen aan het reduceren van stress, stimuleert het de doorbloeding in de huid en spieren en ook de afvoering van afvalstoffen. Ook bevordert een massage goede slaap en geeft het een gevoel van welzijn. Een ontspanningsmoment dat je jezelf gewoon moet gunnen.  

'Een massage brengt het

lichaam en de geest in de ontspanning'

 

HANDIG OM TE WETEN

Ontspanningsmassages worden aangeboden als massages van 30 minuten en 60 minuten. Bij 30 minuten kan er maar een deel van het lichaam worden gemasseerd bijvoorbeeld de rug en schouders of de benen. Bij een massage van 60 minuten kunnen meerdere delen van het lichaam worden gemasseerd. Alleen het deel dat gemasseerd wordt is ontbloot. 

Er zijn een aantal situaties waarbij wordt afgeraden een ontspanningsmassage te ontvangen en dus niet of gedeeltelijk niet zal worden gemasseerd. Raadpleeg altijd eerst de behandelend (huis)arts of een massage tijdens uw behandeling is toegestaan. Contra-indicaties zijn:​

  • Ontstekingen;

  • Koorts en griep;

  • Algehele slechte gezondheid;

  • (Besmettelijke) huidaandoeningen;

  • Trombose;

  • Algemeen onwel zijn: onverklaarbaar transpireren,
    onverklaarbaar gewichtsverlies en onverklaarbare vermoeidheid
    en duizeligheid.