Zoeken
  • Kimberley Ardaseer

Klanken ontvangen

Je wilt graag een Sound Bath of klankconcert bijwonen maar weet eigenlijk niet goed wat je kan verwachten. Je hebt van verschillende mensen gehoord dat het een bijzondere en ontspannende ervaring was. Maar je vraagt je af wat het voor jou kan doen?


Niet weten wat je moet verwachten en daarom niks verwachten is de beste manier om een Sound Bath in te gaan. Hoewel ik altijd een korte introductie geef, over de instrumenten en wat ze teweeg kunnen brengen, probeer ik niet te veel te vertellen. In mijn optiek kan door teveel informatie je mind al gestuurd worden naar wat het misschien zou ''moeten/willen'' ervaren. Hoewel je beter kan ontspannen als je een beetje weet wat er gaat gebeuren, kan te veel informatie zorgen voor een bepaalde verwachting. Dit kan de open blik of blanco staat misschien wel belemmeren. Voor mij is het dus bij elke sessie aftasten hoeveel ik vertel en uitleg.

''Hoewel je beter kan ontspannen als je een beetje weet wat er gaat gebeuren, kan te veel informatie zorgen voor een bepaalde verwachting. Dit kan de open blik of blanco staat misschien wel belemmeren.''

Ik kan mijn best doen om de klanken zo goed mogelijk bij iedereen te brengen maar ik heb geen invloed op hoe deze worden ontvangen. Ieder mens is uniek, ieder lichaam is uniek, iedere energie is uniek. Ik weet zeker dat de klanken en trilling iets goeds brengen maar hoe het zich uit en of het (meteen) voelbaar is bij iedereen anders.


Het kan subtiel zijn, het kan groots zijn. Ik merk ook vaak dat de reacties na een Sound Bath of 1:1 klankmassage heel verschillend zijn. De een is erg ontspannen en valt in slaap. De ander voelt veel weerstand in het lichaam en de gedachtes vliegen alle kanten op. Iemand anders vond het mooi maar voelde niet veel fysieks gebeuren, terwijl een ander persoon heel veel emotie en energie in het buikgebied ervaarde.


Klankschalen zijn fantastische instrumenten en het is mooi er mee te mogen werken en tijdens het werk te ervaren dat ze bij iedereen andere dingen teweeg brengen. Het is bijzonder om elke keer weer te zien dat iedereen anders reageert. Om de uniekheid van het individu met aandacht te observeren. Ook al is het soms moeilijk op te merken, weet dat de trillingen binnen komen.


''Het mooiste is dus ook om zonder verwachtingen en zo vrij mogelijk een Sound Bath of klankmassage in te gaan.''

Het mooiste is dus ook om zonder verwachtingen en zo vrij mogelijk een Sound Bath of klankmassage in te gaan. Hierdoor sta je open en leg je jezelf niks op. Ik moet dit voelen, of ik wil dit ervaren, ik wil mijn hart meer openen of ik moet stilte in mijn hoofd. Wat het ook teweeg brengt, al is het alleen maar een moment waarbij je de aandacht bij jezelf hebt gebracht, het is heel waardevol!


Wil je eens een Sound Bath ervaren? Klik hier voor meer informatie en voor de aankomende Sound Baths.

#sankalpaklank #singingbowls #tibetansingingbowls #klankschalen #trilling #vibrations #energie #energy #bodysoulconnection #energyhealing #soundhealing #soundbath #zoetermeer #klankschaalconcert #relaxing #ontspanning #bodywork #heart #healing #klankschalenzoetermeer #tibetansingingbowls #meditation #meditatie #klankschaalsessie

51 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven